Watch banner
Watch authentication calculator
Swipe Up to check if a watch is real
The most complete watch inspection

We check a watch for you before you buy it anywhere online


 • Authenticity & Condition check
 • 24/7 customer support
 • Money back guarantee

Veilig online een Rolex kopen met Relleb (Dutch)

blog main img

Want to check if a watch is real?

 • Zero risk purchase - сheck a watch before you buy it
 • Authentication by brand-certified watchmakers

  Voorbeeld: Rolex Submariner authenticeren

  Ga naar deze blog "how to really tell if a Rolex is real" om te zien wat voor soort checks je uit kunt voeren om te zien of een Rolex echt of nep is.

  Wie is Relleb

  Relleb is opgericht door Marcel en Kenny in maart 2020. Het idee speelde al langer en nu de coronacrisis ons allemaal raakte zagen wij juist nu extra noodzaak om er zorg voor te dragen dat horloge liefhebbers nog steeds veilig online horloges kunnen aankopen. In de eerste maanden kregen wij direct vele verzoeken om te assisteren bij aankopen van horloges onlines, en hadden we al na 4 weken twee klanten behoed van een aankoop van een neppe Rolex GMT en neppe Rolex Datejust, door deze netjes te retourneren en hun geld terug te claimen.

  De reden dat wij Relleb hebben opgericht is dat het ons frustreerd dat horloge liefhebbers nog steeds online worden opgelicht door (criminele) verkopers die neppe of "frankenstein" horloges verkopen die soms ook nog in een zeer slechte staat verkeren. Of dat horloges die in zeer slechte staat verkeren als 'net als nieuw' worden verkocht.

  Lees meer over ons hier (Engels).

   

  Kenny and Marcel

  Kenny (links) en Marcel (rechts)

  Voor wie liever een YouTube Filmpje kijkt over waarom wij Relleb hebben opgericht (Engels).

   

  Wat wij doen

  Wij faciliteren in het veilig online aankopen van horloges, bijvoorbeeld van Rolex horloges, maar ook Breitling, Omega, Patek Philippe, Audemars Piguet en diverse andere merken. Wanneer je ons inschakelt om te helpen met het veilig aankopen van een horloge, dan zullen wij het horloge voor jou aankopen van de verkoper, onderwerpen aan onze authenticatie en kwaliteitsinspecties, en vervolgens wordt het horloge naar jou verstuurd. Daarnaast kunnen we jou ook adviseren welk horloge in het merk en model naar keuze geschikt lijken, en waar je op moet letten bij een aankoop.

  Wij kunnen jouw horloge aankopen van een verkoper op Chrono24, eBay of via ons eigen platform. Wanneer wij het horloge (in dit voorbeeld een Rolex) ontvangen, gaan wij het horloge eerst authenticeren. Dit houdt in dat wij het horloge (en doos en papieren) gedetailleerd bekijken om te kijken of alle onderdelen officieel van Rolex afkomen. Daarbij openen wij ook het horloge om te kijken of het uurwerk authentiek is en alleen uit Rolex onderdelen bestaat. We kijken ook of het horloge correct is en geen "customized" onderdelen bevat. Tijdens dit proces onderzoeken we ook de staat van het horloge, en beoordelen of deze in lijn is met de kwaliteit zoals deze staat toegelicht in de advertentie.

  Onze horlogemakers zijn gespecialiseerd in alle luxe merken, en met name Rolex. Zij hebben gemiddeld meer dan 20 jaar ervaring als horloge maker en zijn echte (vintage) horloge liefhebbers. Deze ervaring is nodig als het aankomt op het authenticeren van een echt horloge.  

  Het volledige Relleb authenticatie en kwaliteitsinspectie proces wordt gedocumenteerd in een rapport en ondersteund met foto's en videos van alle stappen die wij ondernemen. Dit rapport delen wij met de koper, inclusief foto's en videos. Tot nu toe zijn onze klanten erg enthousiast over hoe wij de klanten betrekken in het proces. Het is letterlijk meekijken met een horloge maker terwijl hij jouw nieuwe horloge authenticeerd en een kijkje onder de motorkap (het uurwerk) wat natuurlijk ontzettend gaaf is! 

  Lees hier in 6 eenvoudige stappen hoe het werkt (Engels).

   

  Voor wie liever een YouTube Filmpje kijkt over ons authenticatie proces bij Relleb (Engels).

   

  Wat als het horloge niet correct/authentiek is?

  Indien het horloge niet authentiek of correct is, krijgt de koper al zijn geld terug en nemen wij het retourneren en het terug claimen van het geld bij de verkoper voor onze rekening. Op het moment dat er dus iets niet klopt, heeft u als onze klant er geen omkijken meer naar en zullen wij u volledig ontzorgen in de verdere afhandeling. 

   

  Wat kost de service?

  Wij vragen een vergoeding van 3% van de koopprijs met een minimum van €149,- exclusief verzendkosten. De verzendkosten worden transparant en één op één doorbelast (vaak reeds zichtbaar op de advertentie bij Chrono24 of eBay wat de kosten zijn voor het verzenden van een horloge naar Nederland). Indien u als onze klant in Nederland woont, hoeft u geen vergoeding te betalen voor het verzenden van het horloge vanuit ons Authenticatie Centrum in Amsterdam naar uw huis/aflever adres.

  Lees hier in meer detail over de opzet van onze prijzen (Engels).

   

  Hoe kun je Relleb inschakelen

  Laat eenvoudig een berichtje achter onder aan deze pagina of stuur een email naar info@relleb.com. Je kunt ons ook telefonisch bereiken op 085 130 38 86.

  Informeer ons over welk horloge je zoekt of welke je hebt gezien op Chrono24, eBay of elk ander platform. Vergeet dus niet je URL mee te sturen als je die hebt. Het versturen van een bericht is uiteraard volledig vrijblijvend!

   

  Written by

  Kenny Vaes, watch enthusiast, co-owner of Relleb

  Last updated June 5, 2023

  Want to check if a watch is real?

  • Zero risk purchase - сheck a watch before you buy it
  • Authentication by brand-certified watchmakers

  Protect yourself with knowledge

  imgimg
  22 December 202126 min read

  Chrono24 review: is buying on Chrono24 safe?

  img
  21 December 202112 min read

  How to verify the authenticity of a luxury watch

  img
  22 April 202212 min read

  How to buy a new Rolex at list price

  imgimg
  22 December 202126 min read

  Chrono24 review: is buying on Chrono24 safe?

  img
  21 December 202112 min read

  How to verify the authenticity of a luxury watch

  img
  22 April 202212 min read

  How to buy a new Rolex at list price

  imgimg
  22 December 202126 min read

  Chrono24 review: is buying on Chrono24 safe?

  img
  21 December 202112 min read

  How to verify the authenticity of a luxury watch

  img
  22 April 202212 min read

  How to buy a new Rolex at list price